Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Pápalátogatás Csíksomlyón


 4 nap / 48700 Ft     
Pápai szentmise a Somlyó-nyeregben, kirándulás a Jézus szíve kilátóhoz, szekerezés kézművesek portáira.Útvonal: Bp. - Vállaj (határátkelő) - Nagykároly - Szilágyság - Balázsfalva - Medgyes - Segesvár - Székelyszentlélek - Csíkszereda - Csíksomlyó - Székelyudvarhely - Korond - Farkaslaka - Szováta - Szászrégen - Dés - Szatmárnémeti - Nagykároly - Vállaj - Bp.

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Falusi turizmusban


Indulási időpontok - Árak
2019.05.31. 48700 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Pápalátogatás Csíksomlyón - Erdélyi körutazás - Jézus szíve kilátó a Gordon-hegyen

Pápalátogatás Csíksomlyón


Pápalátogatás Csíksomlyón! Történelmi esemény különleges utazásba csomagolva. Ferenc pápa szentmiséje a Somlyó-nyeregben, egyszeri és egyedi útvonal, gazdag szekeres program Korondon kézművesek portáira, kirándulás a Jézus szíve szobor-kilátóhoz.

Elhelyezés: Székelyszentléleken faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba használattal, vendégszerető magyar családoknál
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt, modern autóbusszal, a terepet kiválóan ismerő, tapasztalt gépkocsivezetőkkel
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség az M3-as autópálya vonalán
Transzfer az útvonalhoz: valószínűleg megoldható, jelentkezéskor kérje árajánlatunkat. További információk a transzferről...
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, vacsora, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: belépők, biztosítások, fakultatív programok, transzfer

Őszentsége Ferenc pápa a román államelnök és a romániai katolikus egyház meghívására apostoli látogatásra Romániába látogat. Ennek során ellátogat Bukarestbe, a román nyelvű katolikusság moldvai központjába, Jászvásárba, a romániai görögkatolikusok központjába, Balázsfalvára és a magyar nyelvű katolikusok legszentebb helyére, Csíksomlyóra. Utunk fő célja, a csíksomlyói pápai szentmisén való részvétel.


Program

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Utazás a román határig, átkelés várhatóan Nagykárolynál. Innen a Szilágyságon áthaladva érjük el Belső-Erdélyt. Rövid letérő Balázsfalvára: ismerkedés a görögkatolikussággal, a balázsfalvi székesegyház és az Apafi-kastély megtekintése. Medgyesen és Segesváron át érjük el a Székelyföldet. Vacsora és szállás Székelyszentléleken.

2. nap: A később ismertté váló pápai programhoz igazodva indulunk Székelyszentlélekről. Utazás a Hargitán át Csíkszeredába, addig, ameddig beengedik hajtani autóbuszunkat. Innen gyaloglás a „nyeregbe”, a csíksomlyói hármashalom oltárhoz (4-5,5 km). A szentmise után gyülekező buszunknál, utazás vissza Székelyszentlélekre. Útközben megállás Székelyudvarhelyen, rövid séta a főtéren.

3. nap: Látogatás a környékbéli falvakban, „ízlelgetjük” a Székelyföldet. Fakultatív programként Korondon lovas szekerekkel teszünk sétát, járunk taplófeldolgozónál, takácsnál, fazekasnál, méhésznél, ízes, székely idegenvezetéssel ismerjük meg a mesterségek világát. A fakultatív programon részt venni akarók vagy maguk tölthetnek kb. 3 órát Korondon, vagy buszunk elviszi őket Parajdra, ahol kb. 1,5-2 órás szabadprogram keretében megnézhetik a sóbányát is. Korondról visszaútban Farkaslakán Tamási Áron sírját keressük fel. Délután traktorok vontatta szekereken a Gordon-hegyre megyünk a hatalmas Jézus szíve kilátóhoz.

4. nap: Próbálva kikerülni a legforgalmasabb utakat Szovátán elkanyarodunk Szászrégen felé és kis pihenőkkel a Dés, Szatmárnémeti úton jövünk haza, érkezés Budapestre késő este.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

48.700 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

740 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.260 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

7.000 Ft/fő

Belépődíjak:

 kb. 50 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Fakultatív korondi szekeres séta kézművesekhez:

 3.860 Ft/fő

Transzfer az útvonalhoz  oda+vissza:

 jelentkezéskor kérje ajánlatunkat

 

További információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó (általában):
Az indulás napján reggel 05.30-06.00 óra között Budapesten, a Népligetben. A hely és időpont néha módosul, a végleges indulási adatokról utasainkat a részvételi jegyen értesítjük.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:

Kiutazás útvonala:
Budapest - M3-as autópálya - Vállaj határátkelő


Visszautazás útvonala:
megegyezik a kiutazáséval, fordított irányban

Transzfer:
Ha Ön az utazás útvonalától nagyobb távolságra lakik és nem, vagy csak nehezen tudja megoldani csatlakozását a csoporthoz, kérésére igyekszünk transzfert biztosítani az Ön számára. Utasainkat az előre egyeztetett helyről az útvonal valamelyik pontjára szállítjuk, ahol csatlakozhatnak utastársaikhoz. A transzfer természetesen a hazaúton is működik.
A transzfert felárért tudjuk biztosítani. A jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában kérje árajánlatunkat, lakóhelye megjelölésével. További információk a transzferről...

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

0%-a (nincs bánatpénz) az utazás megkezdése előtti 61. napig,
10%-a a 60. naptól a 35. napig;
40%-a a 34. naptól a 21. napig;
75%-a a 20. naptól a 11. napig;
100%-a a 10. naptól az utazás megkezdésének napjáig, az utazás megkezdésének napján, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.
Képek
Összes kép:
• Galéria
Csíksomlyói búcsún
Csíksomlyó
A kegytemplom
A kegytemplom belülről
Ferencesek kápolnája a Somlyón
Tamási Áron szülőháza Farkaslakán
Mátyás király lovasszobra Kolozsváron
Korondi kínálat
Székelyföldi táj
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.