Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Ferenc pápa Csíksomlyón


 5 nap / 69900 Ft     
Találkozzon Ferenc pápával Csíksomlyón! 5 napos székelyföldi körutazással egybekötött látogatás a pápa szentmiséjén.Útvonal: Budapest - Ártánd - Nagyvárad - Kalotaszentkirály - Csíkrákos - Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Parajd - Korond - Székelyudvarhely - Csíkszereda - Csíksomlyó - Bánffyhunyad - Ártánd - Budapest

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Falusi turizmusban


Indulási időpontok - Árak
2019.05.29. 69900 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Ferenc pápa Csíksomlyón - Erdélyi körutazás

Ferenc pápa Csíksomlyón


Találkozzon Ferenc pápával Csíksomlyón! 5 napos székelyföldi körutazással egybekötött látogatás a pápa szentmiséjén.

Elhelyezés:Csíkrákoson faluturizmus keretein belül magánházaknál, különbejáratú kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal. Az erdélyi magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség a 4-es és a 42-es út vonalán
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés, kalotaszentkirályi fogadás
Az ár nem tartalmazza: belépők, biztosítások„Ahol a pápa van, ott dobog a katolikus egyház szíve, és nagyon örülök, hogy ha csak egy kis időre is, de Somlyón fog dobogni ez a szív....” /Böjte Csaba/

A Szentatya júniusi csíksomlyói látogatása történelmi esemény lesz! Eddig pápa még nem járt Erdélyben, azonban most Csíksomlyón, a magyarság nemzeti kegyhelyén fog ünnepi szentmisét bemutatni Ferenc pápa. Utunk során felfedezzük Székelyföld lenyűgöző kincseit, miközben a helyiek messze földön híres vendégszeretetét is élvezzük. Különleges alkalom, ne maradjon le!


Program

1. nap:
Indulás korán reggel Budapestről, folyamatos utazás Kalotaszentkirályig, ahol egy falusi portán megismerkedhetünk a lakosság hagyományos életmódjával, népszokásaival, népviseletével. A látogatás során kóstoló elfogyasztása, mely ízletes helyi házi szilvapálinkából, gyógynövényekből főzött házi teából és kemencében frissen sült házi pogácsából áll. Szemünk és hasunk kényeztetése után tovább indulunk Székelyföld szíve felé Csíkrákosra, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket a helyi székely-magyar családoknál, majd közös vacsora a falu fogadójában, ahol ismét találkozhatunk a messze földön híres erdélyi vendégszeretettel.

2. nap:
Reggeli után Hargita megye harmadik legnépesebb városába indulunk. Gyergyószentmiklós az egykori Gyergyószék központja, melynek szíve, a Szabadság tér – valamikor piac tér – a legszebben parkosított erdélyi kisvárosi főtér. Városi sétánkat követően földrajzi szépségekkel kényeztetjük szemeinket. Először a Gyilkos-tóhoz látogatunk, melynek legendája nagyon eredeti. „A völgyet, ahol tegnap még kristálytiszta vizével a Vereskő-patak csobogott, teljesen elzárta a leomlott hegyoldal. Amikor a megáradt patakok zavaros vize elérte a sziklagát tetejét, megfojtotta a füveket, bokrokat és megölte a fákat. A keskeny völgy helyén tó keletkezett, amelynek vizéből máig is kiállnak a fenyőerdő maradványai. A környék pásztorai Gyilkos-tónak nevezték el ezt a tavat. Így lett a hegy halálából, az élet vize.” Napi programunkat az 1971-ben védetté nyilvánított Békás-szorosnál zárjuk, mely a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park része.

3. nap:
Reggeli után Áprily Lajos költő gyermekéveinek helyszínére Parajdra látogatunk, mely egyben a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helye. Megtekintjük a sóbányát, melyben már a római kor óta folyik a sóbányászat, de első írásos említése csak 1405-ben történt. Következő megállónk a híres székely fazekasfalu Korond, mely a sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja, ahol vasas-kénes gyógyfürdőt és négy borvízforrást is találhatunk. Ezt követően Budapest I. kerületének testvérvárosát Székelyudvarhelyt keressük fel, mely a legmagyarabb erdélyi város, itt él a legtöbb magyar ajkú ember a város összlakosságához képest. Székelyföld történelmi, társadalom- és művelődéstörténeti központja és évszázados hagyományokra visszatekintő székhelye. A nap végén visszatérünk csíkrákosi szálláshelyeinkre.

4. nap:
A később ismeretes csíksomlyói pápai látogatás programjához igazodva reggeli után buszunkkal Csíkszeredába megyünk, ahonnan a várható útlezárások miatt gyalogosan megyünk fel Csíksomlyóra, a Kis Somlyó és Nagy Somlyó közti hegynyeregbe a katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelyére és a magyarság legfontosabb nemzeti búcsújáróhelyére, ahol részt veszünk Ferenc pápa erdélyi látogatása alkalmából celebrált pápai szentmiséjén. Nagy alkalom, hiszen a Szentatya ugyan Romániába utazik, ámbár mégis inkább Székelyföldre, hozzánk magyarokhoz! A délutánt Csíkszereda városának felfedezésével és megismerésével töltjük, majd este visszautazunk szálláshelyünkre, de út közben megállunk fejet hajtani a madéfalvi veszedelem Turulmadaras emlékművénél, mely a 18. században Mária Terézia uralkodása alatt a székelyek ellen elkövetett tömeggyilkosság áldozatainak állít emléket Madéfalván.

5. nap:
Reggeli után elköszönünk vendéglátóinktól, majd az anyaország felé vesszük utunkat. A hosszú utazást megszakítva hazafelé még megállunk Bánffyhunyadon, hiszen megálljt parancsol nekünk a főtéren emelkedő 13. századi impozáns méretű, gótikus stílusú, festett kazettás mennyezetű református templom, melynek híres tornya a 15. században épült és kertjében találhatjuk a magyar Szent Koronát ábrázoló millenniumi emlékművet, valamint a bánffyhunyadi Magyar Hősök 2003-ban megalkotott emlékkövét. Folytatjuk utunkat Budapest felé, érkezés az esti órákban.

Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

69.900 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Belépődíjak:

kb. 35 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Útlemondási biztosítás:

A részvételi díj 5%-a

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.500 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek a részletes visszaigazolást.

Találkozó
Az indulás napján Budapesten: Budán: 05:00 Batthyány tér, Angelika kávéház Duna felőli oldalán, Pesten: 05:20 Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkolóban

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:
4-es út, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

10.000 Ft a 61. napig,
10%-a a 60-36. nap között,
40%-a a 35-21. nap között,
85%-a a 20-15. nap között,
100%-a 14 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.